ایمپلنت دندان
در زمانهای گذشته و نه چندان دور، زمانی که فرد دندان اصلی خود را از دست میداد با استفاده از دندانهای مصنوعی جای آن را پر میکردند. این دندانها مشکلات خاص خود را داشته و باعث تحلیل رفتن نواحی در فک مانند استخوان فک میشدند. امروزه به لطف پیشرفتهای حاصل شده در علم پزشکی و دندانپزشکی محصولاتی به نام ایمپلنت دندان تولید و ساخته شدهاند. ایمپلنتها در جایگاه دندانهای از دست رفته قرار میگیرند؛ بدون اینکه مشکلی برای فک ایجاد کنند.
ایمپلنت دندان چیست؟
زمانی که فرد یکی از دندانهای خود را از دست میدهد برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بعدی باید از پروتزهای دندانی استفاده کند. یکی از بهترین روشهای حال حاضر استفاده از دندان ایمپلنت شده است. ایمپلنتها از یک پایه فلزی تشکیل شدهاند که در جایگاه ریشه به داخل فک وصل میشوند و سپس پروتز دندانی که با مواد درجه یک و مقاوم ساخته شده روی پایه قرار میگیرد.
جراحی ایمپلنت دندان چگونه است؟
برای انجام جراحی دندانپزشک باید پایه فلزی ایمپلنت را برای شما طی یک عمل جراحی درون فک قرار دهد. در واقع پایه در مکان ریشه دندان قرار میگیرد. پس از اتمام جراحی ایمپلنت دندان و پس از گذشت چند ماه بافت اطراف شروع به رشد کرده و به دور پایه محکم میشوند. پس از آن است که زمان نصب پروتز اصلی فرا میرسد. پروتز دندان آماده شده روی پایه محکم میشود و اینگونه کار به اتمام خواهد رسید.
مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب
برای انجام و اجرای دندان ایمپلنت شده لازم است مراحلی را طی کرد. توجه شود که ترتیب مراحل ایمپلنت دندان به شرح زیر بوده و روند آن باید به صورت کامل پشت سر گذاشته شود. اجرایی نکردن هر مرحله میتواند پروسه کلی کار را مختل کرده و با مشکل مواجه سازد. مراحل به شرح زیر هستند:
- ویزیت و انجام معاینات: در این مرحله باید به دندانپزشک متبحر مراجعه کنید تا پزشک شرایط کلی فک، دهان و دندانهای شما را بررسی کند. حتماً پزشک در این مرحله عکسهای رادیوگرافی را تجویز میکند تا از شرایط به صورت دقیق مطلع شود.
- بررسی و درمان دندان: اگر قسمت بالایی دندان پوسیده و از بین رفته است؛ اما ریشه هنوز در جای خود باقی مانده، پیش از هر کاری لازم است که دندانپزشک آن ریشه را خارج کند. برای اجرای ایمپلنت دندان این نکته بسیار ضروری است.
- قرار دادن پایه فلزی: در این مرحله که یکی از سختترین موارد کار است، پایه فلزی با یک جراحی داخل استخوان فک قرار میگیرد.
- آشکارسازی: در واقع در این مرحله جراحی روی لثه صورت میگیرد تا استحکام ایمپلنتها را افزایش دهد.
- قالبگیری و اندازهگیری مجدد: در این قسمت جهت چک نهایی، فک و دندانها مجدداً مورد اندازهگیری و بررسی قرار میگیرند.
- تحویل روکش ایمپلنت: در نهایت پروتز آمادهشده روی پایه قرار خواهد گرفت.
اجزای ایمپلنت دندان چیست؟
در یک عمل جراحی چند مرحلهای دندان ایمپلنت شده در جایگاه خود قرار میگیرد. باید بدانید که در هر مرحله اجزای خاصی در داخل دهان جایگذاری میشوند تا در طی تکمیل پروسه دندان به مرحله آخر برسد. اجزای ایمپلنتهای دندانی به شرح زیر هستند:
انواع ایمپلنت های دندانی
ایمپلنت دندان در مدلهای مختلفی بنا به شرایط مشکلات متفاوت دندانی تولید و ساخته میشود. پزشک با توجه به نیاز بیمار و شرایطی که فک و دهان فرد دارد ممکن است موارد زیر را برای استفاده توصیه کند. در این قسمت به بررسی کامل انواع ایمپلنت خواهیم پرداخت.
ایمپلنت زیگوماتیک
این مدل ایمپلنت زمانی بسیار کاربردی است که بیمار بنا به دلایلی مانند مناسب نبودن فک و عدم استخوان کافی برای اتصال پایه ایمپلنت به آن، کاندید مناسبی برای انجام کار به روش معمول نیست. در این حالت پزشک از ایمپلنت زیگوماتیک برای فرد استفاده میکند. در روش فوق پایه به استخوان گونه متصل خواهد شد.
ایمپلنت ساب پریو استیل
در این مدل از دندان ایمپلنت شده پایه به جای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک، روی استخوان و درون لثه جایگذاری میشود. معمولاً زمانی که دندانپزشک تشخیص دهد فک بیمار دچار فرسایش شده، از ایمپلنت ساب پریو استایل برای اجرای ایمپلنت کمک میگیرد.
ایمپلنت زیرکونیا
ممکن است برخی افراد در زمان ایمپلنت دندان به فلزات بهکاررفته در آن حساسیت نشان دهند. در این موارد دندانپزشک ایمپلنت زیرکونیا را پیشنهاد خواهد داد. جنس پیچ، بدنه و تاج آن از سرامیک باکیفیت است. به نقل از سایت chesterfielddentistry درباره طول عمر ایمپلنت های زیرکونیا:
Titanium implants are known to last for 20 years or more. Zirconia is a relatively new treatment, and so the lifespan is unknown. Long-term data is not available yet. However, if properly cared for, they are expected to last for 15-20 years or more, similar to titanium implants
ایمپلنت دیجیتال
همانطور که از نام ایمپلنت دیجیتال پیدا است، تمامی مراحل به صورت دیجیتالی صورت میگیرد. حتی پزشک شرایط جایگذاری پایه و پروتز را به صورت سهبعدی از پیش تعیین میکند و کار به صورت کاملاً حرفهای و حتی بدون بخیه صورت میگیرد. با این روش میتوان ایمپلنت را در سریعترین زمان ممکن صورت داد.
مینی ایمپلنت
مینی ایمپلنت ها در واقع از نظر ظاهری همان مدل ایمپلنت رایج و معمول هستند؛ اما در ابعاد کوچکتر خواهند بود. بنا به نظر دندانپزشک زمانی که بیمار مشکلات فکی و یا نیاز به انجام سریع درمان دارد، این مدل از ایمپلنت برای او کار میشود.
ایمپلنت پانچ
افرادی که دچار مشکلاتی هستند که نمیتوانند جراحی انجام دهند، پزشک این ایمپلنت پانچ را به آنها پیشنهاد میکند؛ چرا که در این مدل هیچ جراحی صورت نخواهد گرفت و پایه بدون بخیه درون فک جای میگیرد.
روش های ایمپلنت دندان
روشهای مختلفی وجود دارند که پزشک میتواند با کمک آنها ایمپلنت دندان شما را انجام دهد. نوع روش وابستگی مستقیمی به شرایط فک و دندانی شما دارد و پزشک با بررسی دقیق مشخص میکند که کدام شیوه برای شرایط شما مناسبتر خواهد بود. در ادامه مهمترین روشهای مورد استفاده در ایمپلنت شرح داده خواهد شد.
-
ایمپلنت به روش پانچ
-
ایمپلنت با استفاده از لیزر
-
ایمپلنت با استفاده از چسب
-
ایمپلنت با استفاده از پودر استخوان
بهترین روش ایمپلنت دندان کدام است؟
برای اینکه بدانیم کدام روش برای دندان ایمپلنت شده ما مناسبتر خواهد بود باید گفت که تشخیص این امر با دندانپزشک است. دندانپزشک با بررسی همه جوانب و موارد در زمان معاینات، بهترین روشها را به اطلاع شما میرساند و پیشنهاد نهایی خود را بیان میکند.
بهترین برند ایمپلنت دندان چیست؟
برندهای مختلفی در سراسر دنیا وجود دارند که مورد استفاده افراد قرار میگیرند. هر فردی بنا به میزان ماندگاری، رنگ، جنس و میزان قیمت تمام شده محصول تصمیم میگیرد که کدام نوع و برند از ایمپلنت را انتخاب کند. در ادامه مطلب جهت آگاهی شما بهترین برند ایمپلنت دندان در دنیا را معرفی خواهیم کرد.
امروزه ایمپلنت دندان دارای مارک ها و برند های بسیار متنوعی، مانند: ایمپلنت آمریکایی، ایمپلنت کرهای، ایمپلنت سوئیسی و … می باشد، البته بهترین نوع آن ایمپلنت آمریکایی است که در سراسر جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته و دارای برندهای معتبر و عالی از لحاظ متریال و ساخت هستند
ایمپلنت سوئیسی
دندان ایمپلنت شده با محصولات سوئیسی در برخی از شرکتها میتواند هزینههای سنگینی را به دنبال آورد؛ چرا که برخی از تولیدات این برندها در سطح جهانی معروف بوده و در رتبههای بالا قرار دارند. همچنین این برندها توانستهاند درصد رضایت بسیار بالایی را از طرف مصرفکنندگان خود به دست آورند:
- اشترومن
- بیودنتا
- SPI
- SIC
- TRI
ایمپلنت آلمانی
محصولات تولید شده در این کشور از نظر کیفی در سطح بسیار بالایی قرار دارند. بیشتر ایمپلنت دندانهای تولید شده توسط برندهای آلمانی در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند. آلمان در تولیدات خود از بهروزترین و پیشرفتهترین تکنولوژیها استفاده میکند. این برندها شامل گزینههای زیر هستند:
- General
- ICX
- bego
- Argon
- DRS
ایمپلنت کره ای
این محصولات معمولاً در کشور ما بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به کارایی، رنگ و متریال بهکاررفته در آن کیفیت ساخت خوبی دارد و توانسته است که تأییدیههای کشورهای آمریکایی را نیز دریافت کند. در داخل کشور با قیمت مناسبی هم عرضه میشود. در ادامه مهمترین شرکتهای کرهای تولیدکننده ایمپلنتهای دندانی معرفی میشوند:
- مگاژن
- Osstem
- Dentium
- biotem
- Sewon medix
ایمپلنت آمریکایی
اگر جزء آن دسته افرادی هستید که قیمت برای شما اهمیتی ندارد و تنها به کیفیت کار توجه میکنید، قطعاً تولیدات آمریکایی برای شما مناسب است. میتوان گفت که ایمپلنتهای تولید شده در برندهای آمریکایی شماره یک در سراسر جهان هستند. این برندها را در لیست زیر میتوانید مشاهده کنید:
- نوبل بیوکر
- زیمر
- آسترا تک
- اینترالاک
- بیومت تری ای
مزایای ایمپلنت دندان
دندان ایمپلنت شده مزیتهای بسیاری با خود به همراه دارد. اگر جای دندان شما خالی بماند میتواند هم از نظر زیبایی صورت و دندانهای شما را تغییر دهد و همچنین از لحاظ تکلم و قدرت جوییدن مشکلساز شود؛ به همین خاطر لازم است در صورت ایجاد مشکل و نیاز به ایمپلنت حتماً آن را انجام داد. مهمترین مزایای این کار را میتوان به شرح زیر دانست:
- حفظ فرم دهان و لبخند
- پیشگیری از تحلیل استخوان فک
- جلوگیری از کج شدن دیگر دندانها
- حفظ سلامت کلیه دندانها
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
یکی از سؤالهای مهم در رابطه با ایمپلنت دندان همین مورد است. باید گفت طول عمر برخی از ایمپلنتها حتی تا 25 سال نیز گزارش شده است. نکته مهم برای افزایش طول عمر این محصولات در مرحله اول انتخاب یک محصول باکیفیت است و بعد انجام مراقبتهای اصولی از دندانهای ایمپلنت شده بعد از کاشت خواهد بود. به نقل از سایت periodontal درباره طول عمر ایمپلنت:
The average lifespan of a dental implant is anywhere from 10 -30 years. This means that most likely, depending on your age when you get an implant, it will last for the rest of your life. No other tooth replacement option has the ability to last that long.
اقدامات قبل از ایمپلنت
با رعایت یک سری اقدامات قبل از ایمپلنت میتوانید پروسه جراحی را به خوبی طی کنید و دندان ایمپلنت شده باکیفیتی را تحویل بگیرید. این اقدامات به شرح زیر هستند:
- مصرف مشروبات الکلی و سیگار ممنوع است.
- داروهای رقیقکننده خون را مدتی پیش از عمل مصرف نکنید.
- مسکنهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید.
مراقبت بعد از ایمپلنت
بعد از انجام عمل ایمپلنت نیز باید یک سری موارد را رعایت کنید تا عمر مفید دندانهای جدید در بیشترین حالت خود قرار گیرد و سالهای سال بدون مشکل باقی بمانند. از جمله این نکات مراقبتی میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- رعایت کامل بهداشت دهان و دندان
- رعایت رژیم غذایی و دستورالعملهای پزشک بعد از انجام جراحی
- عدم انجام ورزش سنگین تا حداقل 1 ماه بعد از جراحی
کاشت ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
دندانپزشکها ایمپلنتهای دندانی را به هر بیماری توصیه میکنند که به هر دلیلی یک یا چند دندانشان را از دست دادهاند. اما چطور یک نفر به کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان تبدیل میشود و درماناش کاملا موفقیتآمیز خواهد بود؟ در ادامه توضیح دادهایم:
- لثههای سالم: داشتن لثههای سالم برای کاشت ایمپلنت دندان بسیار مهم است، چون متخصص در طول درمان با آنها زیاد کار دارد. بنابراین، افرادی که عفونت لثه دارند (مانند ژنژیویت یا بیماری پریودنتال)، احتمالا کاندید ایدهآلی نیستند.
- تراکم استخوان کافی: برای اینکه Implant در جای خود محکم قرار بگیرد، به تراکم استخوان احتیاج داریم. البته افرادی که فکهای قوی ندارند هم میتوانند به این درمان فکر کنند، اما پس از عمل پیوند استخوان در ایمپلنت که در ادامه بررسیاش کردهایم.
- سلامت و بهداشت دهان و دندان: یک کاندید خوب برای این درمان دچار هیچگونه عفونت یا سایر مشکلات دندانی (که میتواند در روند جراحی اختلال ایجاد کنند) نیست. در صورت وجود چنین مشکلاتی، کاشت دندان به بعد از درمان این عارضهها موکول میشود.
- پرهیز از دخانیات: کسانی که اهل استفاده از دخانیات هستند، معمولا کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان نیستند. سیگار و تنباکو سلامت کلی دهان و دندان را کاهش میدهند، و روند بهبودی را هم به شدت کاهش میدهند. نتیجه این میشود که شانس موفقیتآمیز بودن کاشت تحلیل میرود.
- حداقل دندان قروچه: کسانی که عادت به دندان قروچه و فشردن دندانها به هم دارند، ممکن است فشار زیادی را به به دندان کاشته وارد کنند و نتیجه نهایی را در معرض خطر قرار دهند. اگر دندان قروچه یا بروکسیسم میکنید، این عادت را کنار بگذارید و پس از کاشت هم از محافظ دهان استفاده کنید.
کاشت ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
گذشته از مواردی که گفتیم میتوانند شانس موفقیت کاشت ایمپلنت دندان را کاهش دهند، شرایط دیگری هم هستند که در آنها این درمان (حداقل در زمانی مشخص) به بیمار توصیه نمیشود. منظور چنین سناریوهایی است:
- افراد سالمند که به دلیل تحلیل استخوان فک، کاشت ایمپلنت برای آن ها موفقیت آمیز نخواهد بود. در نظر داشته باشید سن مناسب ایمپلنت دندان بین 20 تا 65 است.
- وقتی فرد در حال شیمیدرمانی یا رادیوتراپی است (مخصوصا در ناحیه فک و صورت)، و یا سابقه آنها را دارد.
- وقتی فرد پوکی استخوان دارد و وضعیت درماناش مشخص نیست.
- وقتی فرد داروهای خاصی را مصرف میکند، مثلا داروهای ضد انعقاد خون و آسپرین.
- وقتی فرد برای مدتی طولانی تحت درمان بیس فسفونات (و داروهایی که دارای مشتقات آن است) بوده.
- خانمهایی که باردار هستند، گفتنی است کاشت ایمپلنت دندان در بارداری حتما باید با مشورت متخصص انجام شود.
همان طور که در سایت coolamondental اشاره شده همه ی افراد نمی توانند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند و این عمل به ساختار استخوانی مناسب و بهداشت دهان بستگی دارد.
Dental implants surgery is not recommended for everyone. You can have dental implants if you are healthy enough to undergo the process. Anyone who is missing teeth will not be able to use this option.
ممکن است چیزهایی درباره خطر کاشت ایمپلنت دندان در افراد دیابتی را هم دیده باشید. اینکار هرچند احتیاط هایی دارد، اما اگر دیابت فرد کنترلشده باشد، دندانپزشک میتواند بدون هیچ مشکلی کاشت دندان را انجام دهد. در خصوص ایمپلنت و دیابت در مقاله ای مفصل صحبت کردیم که پیشنهاد می کنیم، خواندن آن را از دست ندهید!
عوارض ایمپلنت
عوارض ایمپلنت دندان معمولاً مربوط به دردها و مشکلاتی است که بعد از انجام کار به وجود میآید. خیلی کم پیش میآید که عوارض مربوط به خود دندان و یا مشکلی مربوط به کار گذاشتن آن شود. به خاطر انجام جراحی و کار گذاشتن پایه درون استخوان فک، بروز درد ایمپلنت و عوارض ناشی از آن کاملاً طبیعی است.
آیا میشود همه دندانها را ایمپلنت کرد؟
بسیار پیش میآید که افراد بر اثر سوانحی مانند تصادف بسیاری از دندانهای خود را از دست میدهند. در چنین حالتی ایمپلنت میتواند بسیار راهگشا واقع شود. روشهای نوینی در امر کاشت دندان وجود دارند که از طریق آنها میتوان تمامی دندانها را با استفاده از ایمپلنت جایگذاری کرد. سایت brookwestfamilydentistry نیز در این باره گفته است:
The short answer is yes, you indeed can get a full mouth of dental implants. Instead of traditional dentures, which are designed to be removed every evening, dental implants are permanent.
ریسکها و خطرات ایمپلنت دندان چیست؟
با مزایای گوناگون این درمان آشنا شدید. خوب است در جریان ایرادها و عوارض ایمپلنت هم باشید:
- هزینه ایمپلنت بالاست، شاید بالاترین مبلغ بین انواع درمانهای دندانپزشکی. اما گروهی هم معتقدند که با در نظر گرفتن مزایای کوتاهمدت و بلندمدتی که دارد، قیمت کاشت دندان کاملا ارزشاش را دارد.
- پروسه کاشت دندان چیزی نیست که در یک جلسه انجام شود، حتی سریعترین و جدیدترین متدهای آن. طول درمان و ویزیتهای متعدد نزد دندانپزشک برای برخی بیماران خوشایند نیست.
- کاشت ایمپلنت دندان پیشنیازهای معینی دارد، از جمله سلامت کلی دهان و دندان و به ویژه تراکم استخوان فک. در صورت نبود این پیشنیازها، آمادهسازیهای لازم هم طول درمان را افزایش میدهد هم مجموع هزینه ایمپلنت را بالا میبرد.
- قرار دادن Implant به جراحی احتیاج دارد. این پروسه هرچند بیخطر است، اما نمیتوان از پیچیدگیهای احتمالی آن چشم پوشید، از جمله عفونت ایمپلنت، آسیب به عصبها و خونریزی. مواردی که عواملی عدم رعایت بهداشت و سیگار کشیدن آنها را تشدید میکند.
- عده ای نیز درباره احتمال ابتلا به سرطان با کاشت ایمپلنت صحبت می کنند که در مطلب آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود، مفصلا به آن پرداختیم.
با مراجعه به متخصصهای قابل اعتماد میتوان احتمال بروز عوارض و خطرات کاشت ایمپلنت دندان را به حداقل رساند.
ایمپلنت دندان باعث سرطان میشود؟
چنین تصوری کاملاً اشتباه بوده و ناشی از تفکراتی غلط در این زمینه است. انجام ایمپلنت هیچ ضرر و زیانی در حیطه بروز بیماریهایی مانند سرطان ندارد. کما اینکه افرادی که دچار این مشکلات هستند پس از اتمام دورههای شیمیدرمانی اقدام به کاشت ایمپلنت دندان میکنند و خود این مسئله گواهی بر عدم سرطانزا بودن ایمپلنت است.
هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟
بدون ویزیت بیمار، اعلام یک مبلغ قابل اتکا برای قیمت ایمپلنت چالش برانگیز خواهد بود. به طور کلی، هزینه ایمپلنت برای هر دندان از حدود 10 تا 26 میلیون تومان ( بسته به نوع برند برند ایمپلنت متغیر است)
برای مثال قیمت برند سوئیسی ایمپلنت اشترومن (در لحظه نگارش مقاله) 26 میلیون تومان است.
همه دستاندرکاران درمانهای دهان و دندان متفقالقول هستند که قیمت ایمپلنت بالاست. به همین خاطر، معمولا شرایط ویژهای را برای مراجعان و بیماران خود در نظر میگیرند، از جمله پرداخت قسطی و چندمرحلهای.
برای اطلاع از آخرین هزینه ایمپلنت دندان و مشاوره رایگان، میتوانید از طریق راههای درجشده با کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی «مهرآوید» که بهترین کلینیک دندانپزشکی شرق تهران در ارتباط باشید.
سخن پایانی
با فراگیر شدن استفاده از ایمپلنت، تمایل مردم نیز به این محصول بالا رفت. با آگاهی از مزایا و فوایدی که گذاشتن ایمپلنتها دارد، مردم ترجیح میدهند به جای دندانهای مصنوعی از این موارد استفاده کنند. این روزها یکی از دغدغههای اصلی برای انجام ایمپلنت دندان یافتن مجموعهای معتبر و پزشکان متخصص و متبحر در این زمینه است. کلینیک تخصصی مهرآوید با داشتن بیش از 70 متخصص در مجموعه خود میتواند به یکی از بهترین انتخابهای شما در زمینه خدمات دندانپزشکی تبدیل شود.
به نظرم ایملنت از تمام روش های جایگزین دندان بهتر هست ، خودم هم بریج داشتم برای دندان های جلو هم ایمپلنت
چقدر زمان لازم است تا بهبودی پس از عمل ایمپلنت حاصل شود؟
و بتوانم مثل سابق غذا بخورم و از دندان هایم استفاده کنم؟
آیا ایمپلنتها از نظر استفاده و نظافت با دندانهای مصنوعی تفاوتی دارند یا خیر.
و چقدر مثل دندان های طبیعی هستند ؟
آیا ایمپلنت میتواند احساس طبیعی دندانهایم را برای خوردن، گفتگو و لبخند زدن بازسازی کند؟ من نیاز دارم که بدانم که زمان و پولی که برای ایمپلنت صرف میشود، ارزش این تفاوتها را دارد یا خیر
آیا ایمپلنت با دندان طبیعی تفاوت دارد؟
این سوال برایم بسیار مهم است. من برای درک بهتر از تفاوتها و امکانات ایمپلنت نسبت به دندانهای طبیعی، میخواهم اطمینان حاصل کنم که ایمپلنت به طور کامل احساس و ظاهری مشابه دندان طبیعی برایم دارد یا خیر.
برای سالمندان بالای ۶۰ سال کاشت ایمپلنت بهتره یا دندان مصنوعی؟
پدرم بیماری قلبی داره و قندش هم بالاست برای کاشت دندان چه روی پیشنهاد میدین ؟ چه مدارکی برای انجام نیاز هست
۲۵ سالم هست نیاز به کاشت ذو دندون دارم به نظر شما ایمپلنت معمولی بهتر هست یا دیجیتال ؟ از نظر ماندگاری و اینکه در طولانی مدت صورت نیوفته؟
پدرم ۵۷ ساله هستند دوتا دندون آسیاب کشیدن به خاطر بیماری قلبی که دارن باید چه مدارکی ارائه بشه تا مشکلی ایجاد نشه ایمپلنت معمولی توصیه می کنید یا دیجیتال ؟
برای انجام ایمپلنت دندان برند سوئیسی اشترومن بهتره یا برند آلمانی bego از نظر کیفیت و ماندگاری ؟
ببخشید من درست متوجه نشدم افرادی که سیگاری هستند حالا به هر طریقی اهل دود هستن نمی تونن دندان هاشون رو ایمپلنت کنن یا اینکه باید بعد از ایمپلنت سیگار رو ترک کنن تا دندون های ایمپلنت شده صدمه نبینه؟
سلام ببخشید برای انجام جراحی ایمپلنت دندان آیا فرد رو بیهوش می کنند یا صرفا از بی حسی موضعی استفاده می کنند؟ بعد ممکنه که جراحی ایمپلنت توی یه جلسه انجام نشه و نیاز به یه جلسه دوم باشه یا نه؟