• آسان و بدون درد
  • زمان بسیار کوتاه
  • کم هزینه
  • مرتب کردن دندان‌ها
تماس با ما فرم نوبت‌دهی

کامپوزیت دندان

  • آسان و بدون درد
  • زمان بسیار کوتاه
  • کم هزینه
  • مرتب کردن دندان‌ها

کامپوزیت دندان چیست؟

یکی از روش های ترمیمی دندانپزشکی که برای بازسازی زیبایی دندان های قدامی و همچنین ترمیم دندانهای خلفی مورد استفاده قرار میگیرد، کامپوزیت دندان میباشد که یک ماده خمیری مانند از جنس رزین یا ترکیبی از لاستیک و شیشه با طیف رنگی می باشد و با استفاده از نور با طول موج مخصوص، سفت و سخت می‌شود. کامپوزیت های دندانی انواع مختلفی دارند و برای استفاده‌های متفاوتی به کار می‌روند.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت ها به دو دسته اصلی کامپوزیت ونیر و کامپوزیت سرامیکی تقسیم بندی میشوند:

کامپوزیت ونیر

 کامپوزیت ونیر دندان یکی از بهترین و سریعترین روش های بهبود و اصلاح طرح لبخند است. ونیرها پوسته های نازکی هستند که روی دندانهای جلویی شما مستقیماً اعمال می‌شوند، برای اینکه دندانپزشک دندانهای شما را برای استفاده از ونیرها آماده کند، نیازی به زمان زیاد و تراشیدن دندانهای اصلی ندارد؛ همچنین در هر زمانی می‌توانید آن را بردارید یا جایگزین کنید؛ قابلیت تعمیر دارد و روند استفاده از آن کم تهاجمی در نظر گرفته میشود.

 با این حال نیاز به مراقبت بیشتری برای دوام و ماندگاری دارد و بعد از مدتی باید تعمیر یا تعویض شود. اگر دندان های شما مشکل نسبتاً جزئی دارند و فقط می‌خواهید ظاهر آنها از جمله شکل یا رنگ آنها را تغییر دهید، کامپوزیت ونیر انتخاب مناسبی می باشد.

کامپوزیت سرامیکی 

 کامپوزیت سرامیکی پوسته نازکی از جنس سرامیک است که منطبق با دندان فرد در آزمایشگاه دندانپزشکی ساخته می شود تا زمانی که روکش های سرامیکی ساخته و آماده می شوند، مجموعه ای از روکش های موقت دریافت خواهید کرد و در نوبت بعدی کامپوزیت سرامیکی با یک لایه چسب بر روی دندان های شما اعمال می‌شود.

 این نوع از کامپوزیت ها ساییدگی بیشتری را تحمل می‌کنند و در برابر شکستگی بهتر از کامپوزیت ونیر مقاومت می‌کنند اما هزینه بیشتری نسبت به کامپوزیت ونیر دارند. شفافیت و شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی دارند، غیر قابل نفوذ و مقاوم در برابر لکه ها می باشند. در صورتی که از این نوع کامپوزیت به خوبی مراقبت کنید دوام و ماندگاری زیادی دارد، اما قابلیت ترمیم ندارد.

چه کسانی نباید از کامپوزیت ونیر استفاده کنند؟

  • افرادی که عادت هایی مثل دندان قروچه و یا جویدن غذاهای سفت دارند.
  • افرادی که سایش شدید دندانی دارند.
  • افرادی که بیماری لثه فعال دارند.
  • افرادی که بهداشت دهان و دندان بسیار ضعیفی دارند.
  • کسانی که بهم ریختگی دندانی شدیدی دارند.

کسانی که پوسیدگی های بسیار عمیق و یا دندان های عصب کشی شده دارند، مناسب کامپوزیت ونیر نیستند.

نکات ونیر دندان

مزایای کامپوزیت دندان

۱- روشی آسان، بدون درد و کم تهاجمی برای ترمیم ناهنجاری ها، نامرتبی دندانها و حفظ ظاهر زیبای دندانها است که بسیار مشابه دندانهای طبیعی میباشد.

۲- کامپوزیت دندان به زمان بسیار کمی برای آماده سازی دندان نیاز دارد و معمولا در یک جلسه مراجعه به دندانپزشک قابل انجام میباشد.

۳- در صورت آسیب دیدن قابلیت ترمیم و تعویض دارد.

۴- هزینه کامپوزیت دندان، نسبت به بسیاری از کارهای زیبایی دندانپزشکی که برای سفید کردن و بهبود ظاهر دندانها انجام می‌شود، مقرون به صرفه تر میباشد.

۵- اگر فقط برای ظاهر دندانهای خود استفاده میکنید، نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد؛ مگر در مواقعی که دندان بیمار پوسیدگی و بد رنگی شدیدی داشته باشد.

۶- استحکام و مقاومت زیادی در برابر فشارهای وارد شده دارند.

معایب کامپوزیت دندان

۱- در روزهای ابتدایی بعد از نصب، حساسیت نسبت به سرما و گرما و احساس درد افزایش می‌یابد.

۲- در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مصرف مواد غذایی رنگی، به راحتی تغییر رنگ می‌دهند.

۳- کامپوزیت ونیر دندان نسبت به سرامیکی استحکام کمتری دارد.

۴- در صورت انجام کامپوزیت دندان، به مراقبت همیشگی و رعایت بهداشت دهان و دندان بیشتر از قبل نیاز دارید.

۵- کامپوزیت معمولا برای یک یا چند دندان مناسب است و برای ترمیم دندانهای فک بالا و پایین، بهتر است از روش لمینت زیبایی استفاده کنید.

۶- اگر نصب کامپوزیت و مراقبت بعد از آن به درستی انجام نشود، ممکن است باعث التهاب و عفونت لثه شود.

۷- طول عمر و ماندگاری کوتاهی دارند.

کاربرد کامپوزیت دندان 

امروزه در دندانپزشکی از کامپوزیت ها در موارد مختلفی استفاده می‌شود، از جمله کاربردهای آن استفاده در : اصلاح طرح لبخند، پرکردن دندان های جلویی، پرکردن و ترمیم دندان هایی که پوسیدگی زیادی دارند، ترمیم دندان های شکسته، لب پر شده و ترک خورده، از بین بردن فضای بین دندانها، از بین بردن بدرنگی و بدفرمی دندانها، متصل کردن پروتز بریج دندان و متصل کردن براکت ها به دندان در ارتودنسی میباشد.

طول عمر کامپوزیت دندان

 به طور متوسط کامپوزیت دندان بین ۵ تا ۱۰ سال دوام دارد که البته این طول عمر و ماندگاری رابطه مستقیمی با مراقبت های فردی و رعایت بهداشت دهان و دندان، همچنین نوع مواد کامپوزیتی مورد استفاده، عادت های مختلف مانند نوشیدن زیاد قهوه و غذاهای رنگی، مهارت و تجربه دندانپزشک برای نصب کامپوزیت و …. بستگی دارد. در صورتی که هر کدام از این موارد و انجام چکاپ های منظم دوره ای را رعایت نکنید، طول عمر کامپوزیت دندان کاهش می یابد. 

طول عمر کامپوزیت دندان

مراحل انجام کامپوزیت

۱- در اولین مرحله شما باید به دندانپزشک مراجعه کنید و دندانپزشک پس از معاینه و بررسی وضعیت دندانها، مشخص می‌کند که شما فرد مناسبی برای دریافت کامپوزیت دندان هستید یا خیر؟

۲- در صورتی که دندان ها جرم گرفته، پوسیده و یا بیماری لثه داشته باشید، باید قبل از کامپوزیت این مشکلات را برطرف کنید.

۳- با توجه به سلیقه و تشخیص دندانپزشک رنگ کامپوزیت را انتخاب می‌کنید.

۴- دندانپزشک دندانها را شست و شو میدهد و سپس باید سطح دندانها خشک شوند.

۵- در این مرحله مواد کامپوزیتی و چسب مخصوص روی دندان ها قرار می‌گیرد و توسط دندانپزشک در اندازه مناسب دندان حالت داده میشود.

۶- و در انتها مواد کامپوزیتی توسط نور آبی در جای خود محکم و سخت می‌شوند و برای ایجاد هماهنگی دندان کامپوزیت شده با سایر دندانها از پولیش کردن دندان استفاده می‌کنند. 

قیمت کامپوزیت دندان جلو

برخی از افراد برای زیباتر کردن دندانها و زیباتر شدن طرح لبخند، اقدام به کامپوزیت دندانهای جلو میکنند. این روش مناسب کسانی است که دندان های شکسته، ترک خورده یا ساییده دارند. همچنین برای از بین بردن تغییر رنگ دندان، سفید کردن دندانها و از بین بردن فاصله بین دندان ها مناسب است. قیمت کامپوزیت دندان های جلو بر اساس تعداد دندان های که نیاز به کامپوزیت دارند، کیفیت و برند مواد اولیه استفاده شده در کامپوزیت دندان، تخصص و تبحر دندانپزشک بستگی دارد. برای اطلاع دقیق از قیمت کامپوزیت دندان های جلو می توانید وارد سایت دندانپزشکی مهرآوید شوید و با استفاده از مشاوره یا شماره تماس های موجود از قیمت روز آنها آگاه شوید.

 قیمت کامپوزیت دندان

 کامپوزیت های دندانی انواع، کیفیت، دوام و ماندگاری مختلفی دارند و هر کدام به نحوه خاصی روی دندان ها تاثیر گذار هستند. قیمت کامپوزیت در هر دندان بسته به پیچیدگی و وسعت فرایند کامپوزیت، نرخ های محلی رایج، تخصص و شهرت پزشک، موقعیت مکانی کلینیک دندانپزشکی، جنس کامپوزیت، مارک کامپوزیت و تعداد دندانهای که به کامپوزیت نیاز دارند، بستگی دارد. افزایش تعداد دندان هایی که به کامپوزیت نیاز دارند، باعث بیشتر شدن قیمت نهایی کامپوزیت میشود، البته در صورتی که بیمار به درمان پوسیدگی، درمان بیماری لثه و ارتودنسی قبل از کامپوزیت نیاز داشته باشد، روی قیمت نهایی تاثیر می‌گذارد.

نتیجه گیری

 کامپوزیت ها به طور یکپارچه با دندان‌های طبیعی شما ترکیب می شوند و آنها را تقریباً نامرئی می کنند؛ بادوام هستند و می توانند فشار و استفاده متوسط را تحمل کنند، اگر شما به کامپوزیت دندان یا لمینت زیبایی دندان نیاز دارید، می توانید به کلینیک دندانپزشکی مهرآوید مراجعه کنید و با قیمت و هزینه مقرون به صرفه زیبایی لبخند خود را بازگردانید.

 

سوالات رایج

ونیر دندان چیست؟

ونیر پوسته ای همرنگ دندان افراد است که برای پوشش سطح جلوی دندان ها با داشتن کاربرد هایی بی نظیر، مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع ونیردندان کدامند؟

ونیرهای دندان به دوسته کلی ونیرهای مستقیم و ونیرهای غیر مستقیم تقسیم می شوند.