• ثابت و متحرک
  • محافظت از دندان های ضعیف
  • پر کردن جای خالی دندان
تماس با ما فرم نوبت‌دهی

پروتز دندان

پروتز دندان، وسیله پزشکی است که به جای دندانی که از دست می‌رود یا برای رفع نقص دندان استفاده می‌شود. پروتز در انواع مختلفی موجود بوده و برخی از آنها را می‌توان جابه‌جا کرد و برخی در دهان ثابت می‌ماند و قابل جابه‌جا کردن نیست.

پروتز دندان با بهترین قیمت و جدیدترین روش ها

پروتز کامل شامل اجزای مختلفی از جمله تاج دندان، پل، دندان مصنوعی، ایمپلنت دندان و روکش می باشند که شامل اجزای ثابت و متحرک هستند. در زمینه پروتز دندان مراجعه به دندان پزشک حرفه ای و یا متخصص پروتز الزامی می باشد.

پروتز دندان، راحت ترین، مطمئن ترین و بادوام ترین پروتزهای مصنوعی هستند. بنابراین، کیفیت زندگی بیمار بهبود می یابد. در اینجا بیشتر بخوانید

Fixed dental prostheses are devices that are integrated into the patient’s tooth structure, so they cannot be removed by the patient

These are the most comfortable, reliable and durable dentures. Therefore, the patient’s quality of life will be improved

اگر شما هم قصد دارید از پروتز دندان بهره‌مند شوید مطلب امروز ما می‌تواند برای شما مفید باشد؛ چرا که مطلب امروز ما در مورد پروتز دندان با بهترین قیمت و جدیدترین روش‌ها بوده و به شما اطلاعات خوبی را ارائه می‌کند؛ پس با ما تا پایان مطلب همراه باشید

انواع پروتز دندان

 انواع پروتز دندان را می‌توان در سه گروه اصلی جای داد. با توجه به نوع و قیمت مواد اولیه و نحوه تولید انواع پروتز دندان، قیمت پروتز دندان در انواع مختلف متفاوت است. انواع پروتز دندان عبارتند از:

پروتز دندان ثابت

این پروتز که روکش دندان هم نامیده می‌شود پروتزی است که بیمار آن را از دهان خود خارج نمی کند. این پروتز شامل دو نوع زیر است:

پروتز دندان ثابت

  • روکش تک واحدی: این روکش برای زمانی کاربرد دارد که ساختار دندان ضعیف بوده و نیاز به محافظ داشته باشد. در برخی از اوقات هم برای زیبایی از آن استفاده می‌شود. وقتی دندان شما روکش می‌شود جویدن غذا هم بهتر و راحت‌تر انجام می‌شود.
  • بریج دندان: پروتز دندان ثابت دیگر به بریج دندان معروف است. این روش زمانی کاربرد دارد که بیمار یک دندان یا تعداد بیشتری از دندان‌ها را از دست می‌دهد و تنها چند دندان در عقب و جلو دارد. برای این منظور دو دندان کناری قسمت خالی را تراش می‌دهند و بین دندان‌های پایه پلی می‌زنند که با این عمل فضای خالی دندان پر می‌‌شود. 

 

پروتز دندان متحرک

 انجام این پروتز زمانی امکان دارد که نمی‌توان از پروتز ثابت استفاده کرد. برخلاف پروتزهای ثابت دندان، پروتزهای متحرک به طور محکم به دندان های طبیعی شما متصل نمی شوند. در سایت ottonova در این باره اشاره شده:

Unlike fixed dental prostheses, removable dentures are not firmly attached to your natural teeth. There are not only the classic dentures, i.e. a complete denture when there are no teeth left at all, but also different types of partial dentures.

این پروتز را می‌توان به راحتی در دهان قرار داد یا از دهان خارج کرد. انواع پروتز دندان متحرک عبارتند از:

  • پروتز دندانی پارسیل: این پروتز در انواع مختلفی موجود بوده و به پروتز تکه‌ای معروف است. رنگ قسمت فلزی این پروتز به رنگ دندان بسیار نزدیک می‌شود. نوعی از آنها تمام اکریل یا فلیپر هستند که به عنوان نوعی درمان موقت کاربرد دارند. پروتز کرم کبالت هم نوع دیگری است که برای افرادی مناسب است که دندان‌های عقب را از دست داده باشند و دندان پایه‌ای وجود خارجی نداشته باشد. پروتزهای دندان از ترکیب آکریل و آلیاژ فلزی تهیه می‌شوند که بخش مهمی از آنها از کبالت و کرم تشکیل شده است.
  • پروتز کامل دندان: این پروتز برای زمانی استفاده می‌شود که بیمار تمام دندان‌ها را از دست داده و ریشه مناسبی وجود نداشته باشد و پزشک مجبور است از درمان جایگزین همچون پروتز دندان فک بالا استفاده کند. امروزه در این‌گونه موارد بیشتر از روش ایمپلنت کمک می‌گیرند اما به علت قیمت مناسب آن نسبت به کاشت ایمپلنت دندان هنوز هم کاربرد دارد‌. این پروتز در دو نوع معمولی و لثه نرم یا پروتز دندان ژله‌ای است. ضخامت لثه نرم یک تا دو میلی‌متر است و در زمان کوتاهی در زیر لثه سخت قرار داده می‌شود تا التهاب و ورم لثه کاهش یابد و امکانی فراهم می‌شود تا لثه سخت دریافت شود. به علت اینکه بافت لثه در دهان تخریب می‌شود پروتز لثه نرم کارایی خوبی ندارد و تمیز کردن آن هم سخت است. 
  • پروتز دندان اوردنچر: نوع دیگری از پروتز دندان متحرک به پروتز دندان اوردنچر معروف است که با قرارگیری روی چند پایه ایمپلنت (فیکسچر) کاربرد دارد. 

 

در روزهای اول بعد از پروتز دندان چه عوارضی مشاهده می‌ شود؟

عوارض پروتز دندانی

به احتمال زیاد در روزهای اول بعد از انجام پروتز دندان با مشکلاتی مواجه می‌شوید؛ چرا که زمان می‌برد تا بدن به عضو جدید عادت کند؛ بنابراین باید صبر کنید. این مشکل در بیشتر از ۹۰ درصد موارد بعد از مدتی خودبه‌خود رفع می‌شود، ولی اگر مشکل همچنان پابرجا بود این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. از دیگر عوارض پروتز دندان می‌توان به شل شدن تاج دندان اشاره کرد.‌

فراموش نکنید که بعد از پروتز باید به نوع غذای خود توجه داشته باشید و غذاهای نرم استفاده کنید در صورتی که در روزهای ابتدایی بعد از انجام پروتز، غذای چرب و سفت بخورید ممکن است بین تاج و دندان، حفره‌ای ایجاد شود و به این ترتیب تاج دندان شل شود؛ بنابراین حتما به این نکات توجه کنید.

سخن پایانی

متخصص پروتز دندان

یکی از وسایل دندانپزشکی که برای دندان کشیده شده یا دندان ناقص کاربرد دارد، پروتز دندان است. در مطلب امروز انواع پروتزها را خدمت شما معرفی کردیم. اگر شما هم قصد انجام پروتز را دارید می‌توانید به کلینیک مهرآوید مراجعه کنید و از خدمات تخصصی دندانپزشکان این کلینیک استفاده کنید.

سوالات متداول

پروتز دندان چیست؟

پروتز دندان، وسیله پزشکی است که به جای دندانی که از دست می‌رود یا برای رفع نقص دندان استفاده می‌شود.

انواع پروتز دندان کدامند؟

مهمترین دسته بندی که برای پروتزهای دندانی استفاده می شود، نحوه قرارگیری آنها در دهان است که که انواع پروتز را به دو شکل پروتز دندان ثابت و پروتز دندان متحرک تقسیم بندی می کند.

پروتز دندان یا ایمپلنت دندان کدام یک بهتر است؟

برای بیمارانی که شرایط جسمانی مناسبی برای کاشت ایمپلنت ندارند در نتیجه بهترین روشی که برای جایگزینی دندان کشیده شده دندان پزشک برای آنها تجویز میکند استفاده از پروتز دندان است.

دوام پروتز دندان چقدر است؟

در صورت رعایت نکات بهداشتی دهان، پروتز دندان در طول حیاط فرد دوام خواهد داشت.

۵ دیدگاه در “پروتز دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .