روشهای مختلفی برای ایمپلنت دندان وجود دارد که از گذشته هم رایج بوده است. روشهای قبلی همراه با جراحی و خونریزی بود اما با پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه ایمپلنت با روشهای دیگر هم امکانپذیر است. یکی از آنها ایمپلنت به روش پانچ است. ایمپلنت دندان به روش پانچ روشی است که در آن نیاز به بریدن لثه و جراحی نیست به همین دلیل از روشهایی است که بسیار مورد توجه دندانپزشک و بیمار بوده و کار را برای هر دو راحت کرده است. در مطلب امروز قصد داریم قدری بیشتر در این مورد صحبت کنیم تا شما را بیشتر با این روش آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
ایمپلنت پانچی چیست؟
از جمله روشهایی که برای ایمپلنت دندان و به جای دندانهای از دست رفته استفاده میشود روش پانچی است. این روش به ایمپلنت دیجیتال پانچ یا ایمپلنت بدون جراحی معروف است. در این روش اگر دندان خود را به هر دلیلی همچون تصادف یا ضربه و … از دست داده باشید، میتوانید به دندانپزشک مراجعه کنید. او با بررسیهایی که انجام میدهد میتواند این روش را پیاده کند.
از لحاظ ظاهری دندانی که کاشته میشود شبیه دندان طبیعی شما در میآید. از مزایای این روش این است که اگر مشکلی وجود نداشته باشد در زمان کوتاهی و تنها در چند جلسه دندان در درون لثه جای میگیرد. در این روش اگر بیمار فاقد استخوان کافی برای ایمپلنت باشد قبل از ایمپلنت عمل پیوند استخوان انجام میشود.
مراحل ایمپلنت دندان به روش پانچ چگونه است؟
در روش پانچ ایمپلنت ابتدا از دهان و فک بیمار عکس گرفته میشود و با استفاده از این عکس و تصویر فک بیمار را شبیهسازی میکنند تا موقعیت مناسب را برای انجام ایمپلنت فراهم کنند. بعد از تایید جراح لثه از قطعهای برای راهنمای جراحی استفاده میشود و جایی که باید دریل شده و ایمپلنت کاشته شود تعیین میشود. بعد از ثابت کردن راهنما، جراحی ایمپلنت آغاز میشود. لازم به ذکر است که قبل از شروع مراحل باید ترمیم دندان انجام شود و سپس دندان موقت را در جای خود قرار میدهند.
بعد از گذشت سه ماه و بعد از جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک بیمار، قالبگیری و ساخت ایمپلنت دندان به صورت دائمی انجام میشود. بعد از سپری شدن تقریبا دو هفته، قالب دندان آماده میشود و در لثه برش کوچکی به اندازه سوراخی که برای ایمپلنت در نظر میگیرند ایجاد شده و ایمپلنت در آن جای میگیرد.
برای اینکه از لب در هنگام ایمپلنت محافظت شود از گیره پلاستیکی مخصوص استفاده میکنند. بعد از انجام ایمپلنت برای اینکه سوراخی که در لثه برای ایمپلنت ایجاد شده است را ترمیم کنند از دستگاه خاصی استفاده میکنند. در پایان باید دندانپزشک تمام وسایلی که در هنگام ایمپلنت در دهان بیمار قرار گرفته بود را از دهان او خارج کند.
مزایا و معایب ایمپلنت پانچ
ایمپلنت پانچ مزایای زیادی دارد اما با عوارضی هم همراه است که در زیر به مزایا و معایب آنها اشاره میکنیم.
مزایای ایمپلنت پانچ
در این روش برای کاشت دندان نیاز به زمان کمی است و بیمار درد زیادی را حس نمیکند و میزان خونریزی و تورم و کبودی در آن کم است. در روش مزبور بخیهای وجود ندارد و به لثه صدمهای وارد نمیشود و عفونت نمیکند و احتمال تحلیل رفتن استخوان لثه خیلی ناچیز است. این روش برای افرادی که دخانیات مصرف میکنند و سیگاری هستند توصیه میشود.
معایب ایمپلنت پانچ
ایمپلنت پانچ در کنار مزایای ذکر شده معایبی هم دارد از جمله میتوان به هزینه بالای این روش اشاره کرد؛ همچنین به علت اینکه برشی داده نمیشود، پزشک دید کافی ندارد که ممکن است با مشکلاتی مواجه شود و امکان ارزیابی استخوان فک برای جراح فراهم نیست. تعداد کمی از پزشکان در این زمینه تخصص دارند و این روش تنها برای افراد خاصی مناسب است. اگر پزشک فاقد تجربه کافی باشد ممکن است بیمار با عوارضی روبرو شود.
سخن پایانی
ایمپلنت دندان پانچی از روشهای جدیدی است که به هنگام از دست دادن دندان از آن استفاده میشود. اگر شما هم قصد دارید از این روش برای دندان شما بهرهمند شوید به کلینیک مهرآوید مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت ایمپلنت به روش پانچ به سایت ما سر بزنید.